Fotók megtekintése

Fenntartható mobilházak az IKEA-tól

Zsofi / 2021-02-14
A svéd bútorlánc a Vox Creative közreműködésével belevág a mobilház projektbe. A Tiny Home Project azoknak készül, akik elkötelezettek a fenntartható szemlélet iránt és fontos számukra a design is. Kis méretének köszönhetően, az előregyártott elemek bárhol összeszerelhetőek és könnyű szállítani. Az összesen 17 négyzetméternyi konténerház 48.000 dollárba kerül, ami elsőre soknak tűnhet, de kedvezőbb, mint az átlagár a mobilház piacon.

A megrendelést követően a ház összeszerelve érkezik hozzánk, csak a lakberendezésről kell a megrendelőnek gondoskodnia. A Tiny Home Project kivitelezése során fő szempont volt, hogy környezetbarát legyen, külön figyelmet fordítottak az öko minősítésre, ennek fényében a mobilház napelemmel és komposztáló vécével van van ellátva, legtöbb eleme újrahasznosított és újra felhasználható anyagokból készült. 

Az IKEA célja, hogy bebizonyítsa, helytakarékos házaival bárhol a világban élhetünk környezetbarát módon, nem kell kilépnünk komfortzónánkból vagy lemondanunk egy esztétikus otthonról.

Forrás: lonleyplanet.com

Tiny house behúzható tetővel

A szállítás idejére a tiny house teteje leengedhető, majd a kívánt helyszínre érkezve felemelhető, így a ház használata közben nagyobb belmagasság jön létre.

Testreszabható és fenntartható moduláris lakóegység

A Bristolban található modulházat otthoni irodaként és próbastúdióként használják tulajdonosai.

OpenBike, az ingyenesen letölthető és elkészíthető kerékpárterv

A bárki által letölthető és elkészíthető Openbike egyesíti mindazt, amire szükség van egy zöldebb jövő érdekében.