Fotók megtekintése

Terrakotta tárolóedény az energiahatékonyság jegyében

Zsofi / 2021-03-11
Az otthoni zöldségtermesztés, kertészkedés egyre népszerűbb, legyen szó akár csak a teraszunkról! Ennek a trendnek számos előnye van, viszont a termesztett ételek és zöldségek tárolását általában még mindig hagyományos módon oldjuk meg. 

A DUNSTA tárolóedény a friss termékek természetes módon történő tárolásának hagyományát idézi fel, miközben igazodik a modern életmódhoz. Párologtató hűtést használ a kamrákéhoz hasonló környezet megteremtéséhez, így a zöldségek és gyümölcsök sokáig frissek és ropogósak maradnak - energiafelhasználás nélkül. A városi életmódhoz igazítva, kis helyen is elfér. 

Az égetett agyagedény kiváló minőségű és környezetkímélő anyag, amelyet fenntartható módon készítenek - nem tartalmaz semmilyen káros vegyszert, ezért tökéletes választás az élelmiszerek tárolására.

A DUNSTA tradicionális hűtési technikát használ: a külső agyagedény és a belső tároló közötti rész homokkal van megtöltve, amelyhez csak vizet kell adni. A tető segítségével az élelmiszer sokáig friss marad, nincs szükség műanyag csomagolásra. 


Tervező: Alexandra Fransson
Képek forrása: pinterest.com

Fenntartható csomagolás, a korallzátonyok védelméért

Az Uni fenntartható csomagolását és innovatív adagolóit Marc Atlan tervező készítette, aki számos luxusmárka megjelenéséért felelős, köztük a Commes des Garçons és a Prada csomagolásaiért. 

Építészet és modern művészet találkozása

Az épület két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. 

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.