Fotók megtekintése

Pinea lakóautó, az ökoturizmusért

Zsofi / 2021-03-21
Az ERA Architects egy barcelonai innovatív stúdió, amely a Pinea Mobile Ecological RV-vel a fenntartható turizmus mellett teszi le a voksát. A lakóautó természetes és fenntartható anyagokból készült, más környezetbarát funkciókkal együtt, mint például a napelemek és az esővízgyűjtő rendszer. 


A Pinea jelenleg egy prototípus, a festői szépségű spanyolországi Mas el Igolsban várja a pihenni vágyókat. 


Beépített okos rendszerei biztosítják az áramtermelést egyetlen napelem segítségével, speciális vízgyűjtő tálcarendszere pedig akár 100 liter csapadékvíz tárolására is alkalmas, amellyel meg is van oldva a zöldtető öntözése.


A napfényt és a friss levegőt könnyedén beengedhetjük a le és felhúzható, víztaszító szövetből készült oldalelemekkel. Figyelemre méltó megoldás a parafából készült padló, melyet a zöldtető szigeteléséhez is felhasználtak a tervezők.

Az ERA Architects célja egy mobil, öko lakosztály megalkotása volt, mellyel bárhol a világban alacsony ökológiai lábnyommal tudunk kikapcsolódni.

Képek forrása: ERA Architects

Tiny house behúzható tetővel

A szállítás idejére a tiny house teteje leengedhető, majd a kívánt helyszínre érkezve felemelhető, így a ház használata közben nagyobb belmagasság jön létre.

Testreszabható és fenntartható moduláris lakóegység

A Bristolban található modulházat otthoni irodaként és próbastúdióként használják tulajdonosai.

OpenBike, az ingyenesen letölthető és elkészíthető kerékpárterv

A bárki által letölthető és elkészíthető Openbike egyesíti mindazt, amire szükség van egy zöldebb jövő érdekében.