Fotók megtekintése

Hello Wood: Fluid Cube & City Snake

Zsofi / 2021-05-25
Az iparágak világszerte folyamatosan haladnak az intelligens jövő felé. Szerencsére hazánkban is egyre népszerűbb trend az okos és fenntartható megoldások integrálása mindennapjainkba. A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) 2019-ben "Smart School" néven pályázatot hirdetett, amely a tervezőknek kreatív szabadságot adott, hogy intelligens köztéri bútorokat tervezzenek az iskolaudvarok és a városközpontok számára. A Smart School számára a Hello Wood építészeti és formatervező stúdió tervezte és alkotta meg a Fluid Cube-ot és a City Snake-et, két okos köztéri bútort, amelyek jelenleg magyarországi iskolaudvarokon találhatóak meg.

A köztéri használatra tervezett Fluid Cube és a City Snake is elsősorban városi padként funkcionál, azonos műszaki jellemzőkkel. A Fluid Cube egy 9 köbméteres kockaszerkezet, amely részben két párhuzamos padot foglal magába, és egy tetővel rendelkezik, amely rossz idő esetén menedéket nyújt. A City Snake, egy 7,5 méteres kültéri pad, amely görbül és hajlik, hogy egyedi ülőhelyet biztosítson a pihenésre vágyó hallgatóknak. Miközben a két szerkezet ülőhelyeket biztosít a használóik számára, napelemekkel is fel vannak szerelve, amelyek energiát termelnek a szerkezet néhány technikai funkciójához. A City Snake megemelt részein hagyományos napelemek találhatók, míg a Fluid Cube üvegtetőjén is napelemek vannak elhelyezve. A napelemek mindkét szerkezeten áramot termelnek a beépített USB-töltő aljzatok, a WiFi hotspotok, valamint a padok világítási rendszereinek használatához.

A City Snake adta lehetőségeket a Kölcsey Ferenc Gimnázium (Zalaegerszeg) és a Rózsahegyi Kálmán Imre Általános Iskola (Gyomaendrőd) tanulói élvezhetik. A Fluid Cube-on a Semmelweis Egyetem - EOK (Budapest) és az I. Béla Gimnázium (Szekszárd) hallgatói és tanulói pihenhetnek meg két óra között. 

Tervező: Hello Wood
Képek forrása: pinterest.com

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.