Fotók megtekintése

Aura, a fából készült ventilátor

Zsofi / 2021-06-16
Ismét eljött az évnek ez az időszaka - kezd meleg lenni, lassan a ventilátorok is előkerülnek. Fogyasztóként sokszor kénytelenek vagyunk stilisztikai kompromisszumokat kötni a praktikusság kedvéért, ami ahhoz vezet, hogy a termékeket kidobjuk, mielőtt azok elavultá válnának. A Ttato tervezőcsoport egy olyan álló ventilátor megalkotására törekedett, amely nem fehér, nem műanyag és valószínűleg szeptemberben nem a járdán végzi, ezért létrehozta az Aurát.


A tudatos minimalista tervezéssel az Aura felépítését a puszta alkatrészeire csupaszították le: védőkeret, propeller, talp és motor. Az anyagok kiválasztásánál az elsődleges szempont a fenntarthatóság, tartósság és szépség volt.


Az Aura rotorlapátjait például nyírfa és kőris furnér ragasztásával és hajlításával alakították ki, meghosszabbítva ezzel a rotorlapátok élettartamát. Ezután az alumíniumkeretet úgy tervezték, hogy könnyű és könnyen összeszerelhető legyen. Az Aura három lábát tömör kőrisfából faragták, amely könnyen levehető, így az Aura bárhová szállítható. 

Az Aura a mitikus istenségről kapta a nevét, amely "a kora reggeli szelíd szellőt" jelenti, és úgy alakították ki, hogy nagy mennyiségű levegőt mozgasson alacsony sebességgel. Az Aura beépített vezérlője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy öt különböző sebesség közül válasszanak. A forgó és dönthető funkcióval felszerelve a felhasználók a légáramlás irányát is beállíthatják. Télen az Aura arra is használható, hogy a hidegebb levegőt a padlóról a mennyezet felé mozgassa a ventilátor felfelé történő megdöntésével, így a rotor hideg levegőt szívhat be, a lapátok pedig a melegebb levegőt visszaáramoltathatják a padló felé. 





Tervező: Ttato Design

Fenntartható csomagolás, a korallzátonyok védelméért

Az Uni fenntartható csomagolását és innovatív adagolóit Marc Atlan tervező készítette, aki számos luxusmárka megjelenéséért felelős, köztük a Commes des Garçons és a Prada csomagolásaiért. 

Építészet és modern művészet találkozása

Az épület két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. 

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.