Fotók megtekintése

Fordított puzzle bútorok

Zsofi / 2021-07-15
Max Lamb egyedülálló székeket tervezett, amelyet a salon 94 Designban állít ki, az egyiket nyugati vörös cédrusból, a másikat pedig kőből alkotta. Az ősi és modern bútorkészítési technikákat ötvöző székek, zsámolyok és padok a kiállításon bemutatják a tervező közvetlen, őszinte és játékos megközelítését az anyagokhoz. 


A vörös cédrusból készült darabjaihoz Lamb tömör, 6×6 vagy 6×8 méretű fadarabokat használt. Mint egy fordított puzzle: minden egyes darabot kézzel jelölt meg, egyedileg vágott ki, majd az elemeket összerendezte, hogy azok végül egy funkcionális székké vagy paddá álljanak össze.


A felhasznált fa megtartja eredeti tömegét, miközben Lamb újrakonfigurálja a végső elemeket, biztosítva, hogy a fűrészporon kívül semmi sem megy kárba. Számára e fabútorok készítése olyan, mint egy sakkjátszma, minden lépés megtervezett és pontosan végrehajtott.



Tervező: Max Lamb

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.

Aurelie Hoegy: légies rattan kollekció

A francia művész és tervező rajong a kortárs táncért és a fenntartható anyagokért, ebből a szerelemből fakadnak művészi alkotásai.

TAKT design, a kézműves technika találkozása a modern technológiával

A dán TAKT design márka bebizonyítja, hogy az ipari termelés és a hagyományos formatervezés nem ellentétes kifejezések egymással.