Fotók megtekintése

Egy vidéki ház újjászületése

Zsofi / 2021-08-29
A MAAV építésziroda egy olyan megbízást kapott, amelyben egy apró vidéki házikót kellett teljes rehabilitációval alkalmi otthonná alakítani. A helyi építési szabályzat erősen kötötte a kezüket a tervezés során, a történelmi múltú spanyol Ojacastro városképébe kellett illeszkednie az épületnek. Ezért a munkálatok olyan hozzáállást kívántak, amely a vidéki formavilág megtartására és a fejlődő környezethez való csatlakozásra egyaránt törekszik. 

Végül egy könnyűszerkezetes ház épült, amely kitölti a masszív kőfalak közötti teret. A meglévő épület kis mérete miatt a ház egyterű, amiben összecsukható bútorok, egy fali ágy, egy konyhát rejtő gardrób, tároló és a háztartási gépek kaptak helyet. Mindezek a vastag falakban kerültek elrejtésre és készen állnak arra, hogy bármikor használatba vegyék őket, amikor csak szükség van rájuk. A nappali könnyen átalakítható étkezővé, majd ismét hálószobává.

Tervező: MAAV
Helyszín: Ojacastro, Spanyolország
Fotós: Guillermo Avanzini Alcibar

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.