Fotók megtekintése

Not a Number Architects: Juice Bar Cabin

Zsofi / 2021-10-11
A Juice Bar egy apró hely Bukarest központjában. Szabálytalan alaprajza egy elhagyatott fészer körvonalait követi, amely korábban török kávézóként működött a telken.

© Cosmin Dragomir


A belső tér egy közös asztal köré szerveződik. A közösségi teret a konyhától egy polcrács választja el, amelyet könyvekkel és magazinokkal töltenek meg. Az épület két tetőablaka természetes fényárral tölti meg a helyiséget. A belső burkolathoz lucfenyő deszkákat alkalmaztak, amely az elviteles kiszolgálásért felelős kocka formájú fülkében is visszaköszön. Az épület külső falait egységesen fekete fémlemezzel burkolták. Míg nappal sötét és monolitikus, napnyugtakor a két nagyméretű üvegfelület töri meg az egységet, amelyek élettel töltik meg a helyet.

Tervező: Not a Number Architects
Helyszín: Bukarest, Románia
Fotós: Cosmin Dragomir

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.