Fotók megtekintése

Ökoturizmus és skandináv dizájn a francia hegyvidéken

Zsofi / 2021-11-05
A Breitenbach Landscape Hotel univerzális és valódi ökoturisztikai élményt kínál Alsace-ban. Az épületeket a skandináv hagyományok, a régió kulináris, wellness és természeti lehetőségei inspirálták.


Az alsace-i Breitenbach falu magaslatán fekvő 48° Nord hotel a hagyományos skandináv hytte-t, a visszavonulást és az érintetlen természettel való kapcsolatot értelmezi újra. A védett Natura 2000 terület szívében található projektet úgy tervezték, hogy a tájba illeszkedjen a természet megzavarása nélkül.

Egy francia-dán megrendelő, egy norvég építész, és a közös rajongásuk a dizájn és a természetes anyagok iránt: ebből a kivételes találkozásból született meg a 48° Nord projekt. Egyedi formavilágával és különleges gasztronómiai szolgáltatásaival üde turisztikai színfoltjává vált a régiónak.


Tervező: Reiulf Ramstad Architects
Helyszín: Breitenbach, Franciaország
Képek: 11h45

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.