Fotók megtekintése

Burnt Cork, bútorcsalád égetett parafából

Zsofi / 2021-11-20
A parafa egy sokoldalú és fenntartható anyag, amely ráadásul szemet gyönyörködtető is lehet. Ezt a három tulajdonságot ötvözte Noé Duchaufour-Lawrance, francia tervező. Maximális kreativitással egy egész bútorcsaládot készített égetett parafából, ezért a termékcsalád neve Burnt Cork (égetett parafa) lett. A termékcsalád újrahasznosított parafából készült, a textúrák játéka a különböző árnyalatok és a parafaszemcsék mintázatán keresztül jelenik meg.


A fenntartható formatervezés gyakran merít ihletet a természetből, ez alól ez a bútorcsalád sem kivétel. A parafa az egyik legellenállóbb természetes anyag. Miközben a tervező a 2017-es erdőtüzek idején a Pedrógão Grande hegyvidéken autózott, a pusztítást látva jött az "Aha!" pillanat, hogy az égetett parafát anyagként használja. Egy évvel később meglátogatott egy hagyományos parafagyártó céget, ahol megismerte a különböző parafa feldolgozási technikákat.


Noé Duchaufour-Lawrance két évet töltött kutatással és fejlesztéssel, mielőtt második életet adott a hulladék parafának. A bútorkészlet tisztelgés e fenntartható anyag rugalmassága és szépsége előtt. A Burnt Cork a hagyományos és modern technikák keverésével készült, így az organikus formák ívelt vonalakkal rendelkeznek, amelyek egyedi szobrászati esztétikát kölcsönöznek a bútorcsaládnak. A design kiemeli a durva és finom parafa textúrák kettősségét.


A limitált kiadású készlet egy étkezőasztalt, két alacsony asztalt, egy társalgó széket, egy étkezőszéket, egy nyugágyat és egy zsámolyt tartalmaz. Mindegyik darab alapja kéregszerű textúrával rendelkezik, amely a felszínen finom szemcsés felületté alakul át.


A parafa egy alulértékelt fenntartható anyag, amely végre lehetőséget kapott arra, hogy a Burnt Cork bútorszetten keresztül ragyogjon.

Tervező:: Duchaufour-Lawrance Noé

Fenntartható csomagolás, a korallzátonyok védelméért

Az Uni fenntartható csomagolását és innovatív adagolóit Marc Atlan tervező készítette, aki számos luxusmárka megjelenéséért felelős, köztük a Commes des Garçons és a Prada csomagolásaiért. 

Építészet és modern művészet találkozása

Az épület két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. 

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.