Fotók megtekintése

Falcon House, a skandináv ihletésű természetes kabin

Zsofi / 2022-02-02
A Koto szó szerint szintet lépett. Az Egyesült Királyságban működő cég, amely szögletes, skandináv ihletésű kabinjairól híres, nemrégiben bejelentette a Falcon House nevű kétszintes modelljét.


Annak érdekében, hogy a belső terek rengeteg fényt kapjanak - és arra számítva, hogy a vásárlók természetes környezetben helyezik el az otthont - a Koto a Falcon House-t fordított elrendezéssel tervezte, a lakótereket felülre helyezve. Ez a kialakítás maximalizálja a kilátást, az alsó szinten pedig hangulatosabb hálószobáknak ad helyet.


A külső burkolat megjelenésében a shou sugi ban technikára emlékeztet, a dupla üvegezésű ablakok a padlótól a mennyezetig húzódnak, hogy kellő mennyiségű természetes fény járhassa át az épületeket. A minimalista paletta szobáról szobára a nyugalom érzetét kelti.


A Falcon House minden egyes darabját előre gyártják, majd a helyszínen készre szerelik. Jelenleg az építés átfutási ideje csupán hat hónap. A Koto célja, hogy a Falcon House-t az Egyesült Királyságon túl is értékesítse olyan ügyfelek számára, akik összhangban szeretnének élni a természettel.  

Tervező: Koto
Fotós: Edvinas Bruzas

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.