Fotók megtekintése

La Pointe mikrokabin, egy kuckó Kanadában

Zsofi / 2022-02-03
A kanadai Poisson Blanc parkban található a "La Pointe" nevű mikrokabin. A montreali székhelyű L'Abri által tervezett La Pointe egy nyugodt kis faház, amely menedéket nyújt a park látogatóinak. A háromszög alakú építmény az 1950-es években Észak-Amerikában oly népszerűvé vált tipikus A-keretes faházak modernizált újraértelmezése. Az A-keretes házikó akár négy személynek is otthont adhat, miközben segít a körülötte lévő tiszta, érintetlen természettel való kapcsolattartásban. A tervezők számára fontos volt, hogy egy egyszerű, szinte szoborszerű szerkezetet hozzanak létre, amely funkcionális és természetközpontú tereket biztosít.


A hálózaton kívüli menedékházhoz egy ösvény vezet, a park fogadóépületétől tíz perc gyalogos sétával elérhető. A belső terek melegek, minimalisták és visszafogottak. Természetes fény járja át a kabin nagy részét, olyan nyitott teret teremtve, amely egyszerre barátságos és otthonos.


A konyhasarok, a nappali és egy pótággyá alakítható asztal foglalja el az első emeletet. Egy ferde létra vezet a fenti ágyhoz, amelyet acélrudak tartanak. A nagyméretű ablakból páratlan kilátás nyílik a környező erdőre és a víztározóra. Az ablak melletti felfüggesztett nyugágy egy hangulatos kis zugként szolgál. A bejárati ajtón kívül egy fedett terasz található. Az élettér megnövelésével a fedett terasz ideális helyszín, ahol akkor is élvezhetjük a szabadban töltött időt, amikor a hőmérséklet kevésbé kedvező.


A külső burkolat cédrus deszkákból készült, amely várhatóan az évek során ezüstös patinát kap, így az otthon majd könnyedén beleolvad a körülötte lévő buja erdőbe. A La Pointe egy gyönyörű kis menedékhely, tökéletesen ötvözi a funkcionalitást a meleg esztétikával, olyan teret teremtve, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem lehetővé teszi, hogy vendégei eggyé váljanak a természettel.

Tervező: L'Abri
Helyszín: Poisson Blanc, Kanada
Képek forrása: pinterest.com

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.