Fotók megtekintése

Modern ikerház Ausztriában

Zsofi / 2022-02-16
Az új építésű lakóparkok, családi házak gyakran figyelmen kívül hagyják az építési környezetüket, nem illeszkednek a tájba, nem kapcsolódnak a többi épülethez. Erre válaszul született meg a Sonja Hohengasser & Juergen Wirnsberger iroda által tervezett Two Wooden Towers névre hallgató ikerház, amely újradefiniálja a modern ikerház építészetet. 


A két toronyház 4 szintre szerveződik: a pincében wellness részleg, műszaki helyiségek, a földszinten a hálószobák, az első emeleten a konyha és a közösségi terek találhatóak, a tetőtér a lenyűgöző kilátást szolgálja. 


A két fából készült torony közös betonalapzaton áll és CLT panelekből (keresztlaminált fapanel) épültek fel. Minden szerkezeti elem, az ajtók és belső terek egyaránt lucfenyőből, a padlózat pedig vörösfenyőből készült. A napvédő lamellák anyagát is a fenyő adja. Minden fafelület teljesen kezeletlen.

Tervező: Sonja Hohengasser & Juergen Wirnsberger
Helyszín: Pörtschach, Ausztria
Fotós: Christian Brandstaetter

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.