Fotók megtekintése

Aurelie Hoegy: légies rattan kollekció

Zsofi / 2022-02-21
Aurelie Hoegy Párizs és a mexikói Puerto Escondido között ingázik és alkot. Először a "Macguffin lámpa" elnevezésű diplomamunkájával kapott nemzetközi elismerést. Ezt a debütálást két elismert munkája követte: az első a 'Dancers' kollekció, amelyért a 2015-ös párizsi Design héten elnyerte a Rado Zsűri díját, 2016-ban pedig az Imm Cologne-on megrendezett Pure Talent versenyen a zsűri első díját. 2021 szeptemberében a CNAP, Franciaország egyik legnagyobb kulturális intézménye is megvásárolta a sorozat három darabját. 


“A mozgás és a fenntartható anyagok tánca”


Aurelie a mozgás lényege iránti belső rajongástól, valamint a könnyen megmunkálható, mégis erős természetes anyagok iránti kíváncsiságtól vezérelve erőteljes művek széles skáláját hozza létre, amelyek áttörik a normalitás és fantázia közötti határokat. A francia művész és tervező fenntartható szerves anyagokat, például rattan szálat használ, majd az anyagokat úgy munkálja meg, mintha egy cselekmény sorozatot megállítanánk egy pillanatra, így bútorai, olyanok, mint egy buja, kortárs koreográfia a térben vagy egy kecses, légies hullám az óceánon.

Tervező: Aurelie Hoegy
Képek: Aurelie Hoegy

Fenntartható csomagolás, a korallzátonyok védelméért

Az Uni fenntartható csomagolását és innovatív adagolóit Marc Atlan tervező készítette, aki számos luxusmárka megjelenéséért felelős, köztük a Commes des Garçons és a Prada csomagolásaiért. 

Építészet és modern művészet találkozása

Az épület két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. 

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.