Fotók megtekintése

New Sources, több mint rönkszék

Zsofi / 2022-05-07
A New Sources egy esettanulmány, amely a faiparból megmaradt anyagokat használja fel a 3D szkennelés, a számítógépes tervezés és a robotizált gyártás összekapcsolásával. A nyers nyírfaágakat 3D-szkennelik, majd algoritmusok segítségével virtuálisan feldolgozzák. A gyártási adatokat folyamatosan újraszámolják minden egyes darabnál, így az anyag szabálytalansága miatt minden tárgy egyedi darabbá válik.


A természet és technológia összekapcsolódásaként a nyírfakéreg részben megmarad, természetes díszítéssé válik, amely megőrzi az anyag eredeti jellegét.


A kifejezetten ehhez a projekthez kifejlesztett algoritmus elemzi az egyes szkennelt ágak geometriáját, majd a virtuális térben a megfelelő pozícióba helyezi őket. Továbbá az algoritmus kiszámítja az összes szükséges gyártási adatot és elküldi egy ipari marórobotnak. Az ágakat előre kiválasztják a mintafelismerés segítségével, a különböző formák különböző alkatrészekhez illeszkednek.


Tervező: Matthias Gschwendtner

Aurelie Hoegy: légies rattan kollekció

A francia művész és tervező rajong a kortárs táncért és a fenntartható anyagokért, ebből a szerelemből fakadnak művészi alkotásai.

TAKT design, a kézműves technika találkozása a modern technológiával

A dán TAKT design márka bebizonyítja, hogy az ipari termelés és a hagyományos formatervezés nem ellentétes kifejezések egymással.

Lanoba Design, a bútorok új élete

A körkörös tervezés a fenntartható válasz a nagyüzemi bútorgyártásra.