Fotók megtekintése

U-alakú otthon Franciaországban

Zsofi / 2022-05-07
A franciaországi Lavalban található családi otthon előregyártott falszerkezetekből készült, amelyet beton alapra helyeztek. Az épület észak és dél felé nyitott, bőséges természetes fényt adva a nappalinak. A keleti és nyugati szárny zártabb, itt találhatóak az intimitást szolgáló helyiségek. Az épület U-alakjának köszönhetően a központi terasz és az úszómedence a ház minden pontjáról elérhető.  A tervezők célja olyan hibrid terek létrehozása volt, ahol a beltér és a kültér közötti határok elmosódnak.


Az otthont borító fekete olajozott fa burkolat kontrasztban áll környezetével és kiemeli a táj zöldjét. A ház szigetelése természetes és fenntartható anyagokból készült: a fa szerkezetben cellulózt, a homlokzaton farostot használtak.

Tervező: Atelier 56S
Helyszín: Laval, Franciaország
Fotós: François Dantart

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.