Fotók megtekintése

Építészet és modern művészet találkozása

Zsofi / 2022-06-09
Az épület egy 3000 négyzetméteres telken fekszik, amely egy lakható szoborkertté, egy önmagából fejlődő és kinövő összművészeti alkotássá válik.


Jonas von Ostrowski legnagyobb "szobra", a "House With Clear Shapes And A Complex Entrance" (Ház tiszta formákkal és komplex bejárattal) elnevezésű épület, elektromossággal, vízzel és fűtéssel felszerelve három embernek is helyet kínál. Formavilága, anyaghasználata és térszerkezete révén a "belső" és a "külső" közötti sajátos kapcsolatot teremti meg.


A bejárati tér a zsilipszerű ajtóval, az átjáró, a lépcsőház és végül a lakótér egy térbeli történetet mesél el. A ház szerkezete két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. A belső terek ezen egyszerű formák átfedéséből és kereszteződéséből adódnak.


A terek elemi "funkciói" (belépni, haladni, felfelé haladni, bent tartózkodni) meghatározóak a kialakítás, valamint az anyag, a szín és a világítás megválasztása szempontjából. A belső térben nincsenek falak, kivéve azokat, amelyek a két térfogat átfedéséből adódnak. 


A bútorokat Jonas von Ostrowski tervezte és építette szabadonálló szoborszerű egységekként. A darabokat bemutató FFLA (Furniture For Los Angeles) elnevezésű kiállítás Németországban turnézik, a müncheni Kunstraumtól kezdve a frankfurti Philipp Pflug Contemporaryn át a Los Angeles-i végállomásig.

Tervező: Jonas von Ostrowski, Studio Nitsche
Helyszín: Németország
Fotós: Nicolas Wefers

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.