Fotók megtekintése

Egységben a természettel: A Norm Architects pavilonháza

Zsofi / 2022-06-21
A suffolki "Pavilion House"-t a dán Norm Architects iroda tervezte még 2017-ben, de végül nem készült el. A világjárvány azonban nagyszerű lehetőséget kínált a tulajdonosoknak, hogy újra beleássák magukat a projektbe és az eredeti elképzelésüknek megfelelően befejezzék a házat.


Az épület a transzparenciáról szól. A nagy ablakok elmossák a határokat a belső és külső tér között, minden helyiségből kilátás nyílik a gyönyörű kelet-angliai természetre.


A hosszúkás tömegforma a közeli régi tejüzemeket idézi, de kortárs formában, semmi köze a környékbeli parasztházak megszokott stílusához. Egyszerű és minimalista szerkezettel, acél és függőleges vörösfenyő burkolattal, elegánsan illeszkedik a környező tájba.


A ház két fő tömegből áll, amelyeket egy központi helyiség választ el egymástól. Az egyik oldalon találhatóak a közösségi terek, míg a másik oldalon a hálószobák és a fürdőszobák. Az otthonhoz tartozik egy melléképület is, amelyben stúdió, zeneszoba, csendes munkaterület és egy kényelmes tévészoba található.

Tervező: Norm Architects
Helyszín: Suffolk, UK
Fotós: Jonas Bjerre-Poulsen, Norm Architects

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.