Fotók megtekintése

Fenntartható csomagolás, a korallzátonyok védelméért

Zsofi / 2022-06-21
A műanyagszennyezés bolygónk egyik legégetőbb környezeti problémája és a több milliárd dolláros szépségipar nem segít a helyzeten. Most azonban úgy tűnik, van egy szikrányi remény, hiszen a már létező testápolási márkák világszerte elkötelezik magukat a kevesebb műanyag használata mellett, napról napra új, fenntartható cégek debütálnak. Az egyik ilyen cég az Uni testápolási márka, amely olyan gyártási rendszert vezet be, amelynek célja az egyszer használatos műanyagok kiküszöbölése. Az Uni fenntartható csomagolását és innovatív adagolóit Marc Atlan tervező készítette, aki számos luxusmárka megjelenéséért felelős, köztük a Commes des Garçons és a Prada csomagolásaiért. 


Az Uni utántöltő rendszer a műanyag hulladék és az óceánok szennyezése ellen kíván fellépni, egy olyan alumínium felső adagoló bevezetésével, amelyet úgy terveztek, hogy a 100%-ban újrahasznosítható alumínium palackok tartósak és újra és újra felhasználhatók legyenek. A márka arra ösztönzi a vásárlókat, hogy küldjék vissza az üres alumínium palackokat, hogy újra feltöltsék őket uniszex testápolási termékekkel, köztük illatos kéziszappannal, hidratáló testszérumokkal, samponokkal és hajbalzsamokkal. Ezeket végül szén-dioxid-semleges szállítással küldik vissza a vásárlóknak, hogy újra felhasználhassák őket. Amikor a vásárlók megkapják az újratöltött üvegeket, az üreseket bedobhatják a dobozba, hozzáadhatják az előre fizetett szállítási címkét, visszaküldhetik újratöltésre és így tovább. 


Az egész Uni termékcsalád korallzátony-barát, egy különleges anyagot használ, amely fenntartható forrásból származó tengeri hatóanyagokból, hidratáló tengervízből és őshonos ausztrál növényekből áll. Sőt, az Uni az online eladások 1%-át a nemzetközi kollektív korall “kertészeknek” ajánlja fel, hozzájárulva ezzel a különböző zátony helyreállítási projektekhez.


Tervező: Marc Atlan

Építészet és modern művészet találkozása

Az épület két egymásra helyezett geometrikus térfogatból áll - az alsó háromszög alakú, a felső négyzet alakú. 

New Sources, több mint rönkszék

3D szkennelés, robotika és algoritmusok precíz összhangja alkotja ezt a természetes rönkszéket.

Aurelie Hoegy: légies rattan kollekció

A francia művész és tervező rajong a kortárs táncért és a fenntartható anyagokért, ebből a szerelemből fakadnak művészi alkotásai.