Fotók megtekintése

Egy régi garázs új élete

Zsofi / 2023-03-06
Az Objekt Architecten megbízást kapott egy garázs átalakítására, ahova a lakók visszavonulhatnak, kipihenhetik magukat, miközben egy fedett parkolóhely is a rendelkezésükre áll.
A meglévő L alakú ház eredetileg körülöleli a teraszt. Az új helység hozzáadásával egy U alakú terasz jött létre, amely a rózsaszínű járólapok és a növényzetnek köszönhetően mediterrán hangulatot idéz.


A házhoz épített új lakótér svédvörös - Faluröd - színű, alumínium burkolatot kapott, amely kontrasztot alkot a meglévő ház szürke cement külső falával.  Az utca felőli garázsban,  a kerékpárok számára extra helyet szabadítottak fel. A hátsó részen a kertre nyíló szobából gyönyörködhetünk a természetben.


A garázskaput ugyanazzal az anyaggal burkolták, mint a homlokzatot, így összhangot teremtve a két épület között. A kertre nyíló szobába két nagyméretű, ablakot helyeztek el, illetve a lejtős területre épült zöldtető, utcára néző végén láthatunk egy hatalmas üveg felületet, melyen a lehető legtöbb fény jut az épületbe.


A kerthelyiségbe is következetesen választották ki az anyagokat ,mind a belső falak, a mennyezet, mind az asztalosmunkák azonos faburkolattal készültek. A házzal az összeköttetést egy beépített tolókapuval oldották meg, melyhez hasonló faborítást alkalmaztak.


A garázs továbbiakban kerti eszközök tárolására is szolgál. Az átalakítás eredménye egy gyönyörű, eldugott kerti szoba, ahová a lakók visszavonulhatnak, olvasni, gyönyörködni a kertben.


Tervező: Objekt Architecten
Helyszín: Lebbeke, Belgium
Fotós: Ypsilon Business Photography

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.