Fotók megtekintése

Légies otthon skandináv kőszirteken

Zsofi / 2023-03-08
Kőszirtek, szél által meggyötört fenyőfák, kender, zuzmó és vadon termő bogyók - ez a zord, mégis gazdag környezet szolgál festői hátterül ennek a minimális költségvetésből készült skandináv otthonnak.


A ház a stockholmi szigetvilágban, Viggsö szigetén található és egy ötfős családnak ad otthont. A ház előszobájából nyílik a fürdőszoba, hálószoba és a konyha, felette egy tetőtér található a gyermekek és vendégek számára. Az épület belseje felé továbbhaladva egy szellős, dupla magasságú nappaliba jutunk, amelyhez egy félig átlátszó tetővel fedett, vízre néző nyitott terasz kapcsolódik. A teljes épület együttesen nem több mint 80 négyzetmétert tesz ki. 


A tervezési folyamat során az elsődleges cél a gazdaságos faszerkezet kialakítása volt. A ház szerkezetének kialakítása során szintén fontos szempont volt, hogy könnyen szállítható és összeszerelhető legyen a szigeten. Az épület oszlopokon nyugszik, ezáltal is minimalizálva az építkezés során a környezetre gyakorolt hatását. 

Tervező: Arrhov Frick Arkitektkontor
Helyszín: Värmdö
Fotós: Mikael Olsson

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Egy építész otthona Kanadában

A külső megjelenésében egyszerű, fa borítású kocka két szintet rejt magában, amely közösségi térként és egy család otthonaként funkcionál.