Fotók megtekintése

Egy építész otthona Kanadában

Zsofi / 2023-03-28
Omar Gandhi a családja számára épült ház alsó szintjét építészirodának szánta, de mára az elképzelés kinőtte magát, így ma már közösségi projektek központjaként is funkcionál.


Az épület külső megjelenésében egyszerű fa borítású kocka, amely két szintet rejt magában. Az utcára néző oldalon a nagy méretű ablakok előtt lécborítás biztosítja az intimitást és egyúttal árnyékolóként is szolgál. Egy lekerekített sarok vezeti a látogatókat a hátsó főbejárathoz, amelyhez az udvaron és a téglával burkolt lépcsőházon keresztül juthatnak.


Az első emeleten található a nyitott konyha, étkező és nappali, ahol fehér tölgyfa panelek borítják a falakat és a mennyezetet, a padló pedig nyers deszkából készült. A konyha a ház elején helyezkedik el, a külső lécborítás részben elrejti a kilátás elől. 


A felső szinten található két hálószoba, amelyek közül az egyik a házban kialakított “fényaknára” néz. A szobákat nagyméretű tetőablakok és kontrasztos monokróm színösszeállítás teszi egyedivé.


Összességében az OG House-ban kívül és belül használt anyagok olyan egységes palettát alkotnak, amely minimalista, mégis meleg érzést kelt.

Tervező:  Omar Gandhi Architect
Helyszín: Halifax, Kanada
Fotós: Ema Peter

Tradicionális tengerparti nyaralóépület Új-Zélandon

A 105 négyzetméteres ház egy új-zélandi hagyományos "bach", vagyis tengerparti nyaralóépület újraértelmezése. 

Légies otthon Svédországban

Légies megjelenés, hatalmas üveghomlokzat és a ház folytatásaként megvalósított kültéri terasz adnak egyedi karaktert ennek a svédországi otthonnak.

Tiny house behúzható tetővel

A szállítás idejére a tiny house teteje leengedhető, majd a kívánt helyszínre érkezve felemelhető, így a ház használata közben nagyobb belmagasság jön létre.